text

 Vi på Queendom Crew kan nu stoltsera med att vi är en helt vegansk och cruelty free tatuerings studio!

Att majoriteten av oss som jobbar på studion vänt köttindustrin ryggen är sen gammalt. Vi har alla enbart använt veganskt bläck de senaste åren, men hur ligger det till med övriga förbrukningsmaterial och tillhörande produkter då? 

Vi tog oss an utmaningen att undersöka alla produkter vi använder i samband med tatuering, städning och förberedande, mycket tack vare att den ambitiösa djurvännen Andrea anslöt sig till studion. 

Det är till exempel vanligt att stencilpappret som används för att fästa mallen för motivet är av animalisk vaxbas. Även andra produkter som används vid tatueringstillfället: exempelvis såpasprit, vaselin och överföringsvätska kan vara både testade på djur och innehålla animaliska ingredienser.

Vi hittade betydligt fler animaliska ingredienser och djurtestade produkter än vad vi räknat med och har sedan dess letat upp, beställt och utvärderat veganska alternativ. Vi kan nu proklamera oss som en helt vegansk och cruelty free studio och du kan vara trygg i att veta att inte en enda djur har fått lida för din tatuering!

vegan
header logo